Milica Stranjaković

Milica Stranjaković

Koordinatorka programa

milica.stranjakovic@csp.org.rs

Milica Stranjaković se bavi pitanjima socijalne inkluzije, smanjenja siromaštva, razvoja socijalne politike na lokalnom nivou. U fokusu njenog profesionalnog interesovanja je i podrška razvoju usluga socijalne zaštite u lokalnim zajednicama. Diplomirani je inženjer pejzažne arhitektitre, a u oblasti socijalne politike je od 1998. godine kroz rad u domaćim i međunarodnim nevladinim organizacijama. Profesionalno se bavila i novinarstvom, a od 1996. do 1998. godine je radila za Newsweek International.

U Centru za socijalnu politiku (CSP) je od početka 2014. godine, dok je u periodu od 2004. do kraja 2013. godine radila kao deo tima za socijalnu politiku pri Centru za liberalno-demokratske studije (CLDS). Od 2001. do 2004. godine bila je savetnik Ministra za socijalna pitanja Republike Srbije.

Autor je i ko-autor publikacija „NVO kao pružaoci usluga socijalne zaštite“ (2008); „Model javnog zastupanja za razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou“ (2010) i istraživanja „Mapiranje usluga socijale zaštite u mandatu lokalnih samouprava“ (2013.).

U fokusu njenog profesionalnog interesovanja su sledeće oblasti: socijalna inkluzija, socijalna politika, smanjenje siromaštva, usluge socijalne zaštite na lokalnom nivou i civilni sektor kao pružalac usluga socijalne zaštite.