Dragica Vlaović Vasiljević

Dragica Vlaović Vasiljević

Konsultantkinja

dragicaw@gmail.com

Dragica Vlaović Vasiljević je spoljni saradnik Centra za socijalnu politiku (CSP) .
Kao konsultant radi u zemlji na projektima u oblasti socijalne zaštite , obrazovanja i socijalne politike; za nacionalne institucije ili organizacije (SIPRU, CLDS, Stalna konferencija opština i gradova, Centar za dečija prava, „Link 011“, Republički zavod za socijalnu zaštitu, Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja) i međunarodne organizacije (UNICEF).

Diplomirala je i završila poslediplomske specijalističke studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu- grupa za pedagogiju i andragogiju.
Pre osnivanja CSP-a, u periodu od 2008. do 2013. godine radila je kao spoljni saradnik u Centru za liberalno-demokratske studije u Beogradu i slobodni konsultant za druge organizacije i institucije u Srbiji. Od 1990. pa do 2008. godine radila je u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike na različitim pozicijama a u periodu od 2001.-2004. i 2007.-2008. godine bila je na poziciji pomoćnika ministra.

Autor je i ko-autor većeg broja članaka, knjiga, projekata i akreditovanih programa obuke profesionalaca u oblasti socijalne zaštite i obrazovanja i pri jedinicama lokalne samouprave; „Škola za roditelje“ (1997), „Uspostavljanje i primena sistema akreditacije programa obuke za pružaoce socijalnih usluga u Republici Srbiji „ (2008) „Strateško upravljanje integralnom socijalnom zaštitom u lokalnoj zajednici“ (2010), Standardi i procedure sprovođenja vaspitnih naloga“ (2012), “Razvoj obrazovnih standarda za kraj osnovnog obrazovanja odraslih” (2013), „Vodič za organizacije civilnog društva – Standardi usluga socijalne zaštite u zajednici i procedure licenciranja“(2013).

Oblasti njenog profesionalnog interesovanja su pre svega socijalna zaštita, usluge socijalne zaštite u zajednici, zaštita dece i zaštita porodice.