Vesti - Prva POW-BRIDGE laboratorija za zajedničko učenje: Izazovi koji leže između procedura i prakse
27.11.2020.

Prva Laboratorija za zajedničko učenje (Mutual Learning Lab - MLL) projekta Premošćavanje jaza između zakonodavstva i prakse u oblasti upućivanja radnika na privremeni rad (POW-Bridge) održana je 24. novembra 2020. godine u Sloveniji, u onlajn formatu putem platforme ZOOM).

Cilj MLL1 bio je da se detaljnije ispitaju problemi u sprovođenju zakonodavstva kojim se reguliše upućivanje radnika na privremeni rad i unapredi razumevanje izazova prosteklih iz jaza koji postoji između procedura (pravni osnov) i prakse (iskustva) u upućivanju radnika.

MLL1 je okupila 30 učesnika koji su predstavljali udruženja poslodavaca/privredne komore, sindikate i nadležne javne organe iz osam zemalja učesnica u POW-Bridge projektu. Učesnici su razmenili svoja znanja i podelili stavove o pet glavnih tema na osnovu informacija prikupljenih tokom našeg istraživanja na temu upućivanja radnika.

CSP je partnerska organizacija na projektu, a projekat se finansira sredstvima EU u okviru programa EaSI. Više informacija o projektu potražite ovde.

Izvor: www.euro.centre.org