Vesti - PRODUŽEN ROK: Poziv srednjim školama za dostavljanje prijava za učešće u EU projektu „Mladi osluškuju“ (rok: 2.6.2023)
19.04.2023.
Mladi osluškuju - Konkurs za srednje škole

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Centar za obrazovne politike i Centar za socijalnu politiku produžavaju poziv srednjim školama za prijavljivanje za učešće u projektu „Mladi osluškuju: Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju i zalaganje za ljudska prava“. Konkurs je produžen do petka, 2.6.2023. godine (uključujući i 2.6.2023. godine do 17 časova).

***

Centar za obrazovne politike i Centar za socijalnu politiku objavljuju poziv srednjim školama za dostavljanje prijava za učešće u projektu „Mladi osluškuju: Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju i zalaganje za ljudska prava“.

Konkurs je otvoren od utorka, 18. aprila, i traje do petka, 2. juna 2023. godine (uključujući i 2.6.2023. godine do 17 časova).

Detaljne informacije o konkursu i izboru škola se nalaze u tekstu poziva.

Dokumentacija potrebna za prijavu

Za učešće u projektu škole se prijavljuju popunjavanjem ONLAJN FORMULARA ZA PRIJAVU.

U sastavu ovog konkursa nalaze se obrasci koje škola treba da koristi prilikom obezbeđivanja podrške Učeničkog parlamenta i Školskog odbora:

  1. Odluka Učeničkog parlamenta o podršci za prijavljivanje odnosno uključivanje škole u projekat (Obrazac br. 1)
  2. Odluka Školskog odbora o podršci za prijavljivanje odnosno uključivanje škole u projekat (Obrazac br. 2)

Info sesije

U toku trajanja konkursa organizuju se dve info sesije za sve zainteresovane škole. Info sesije se održavaju u:

  • Ponedeljak, 24. aprila u 10 časova – molimo vas da se registrujete preko sledećeg linka.
  • Ponedeljak, 8. maja u 11 časova – molimo vas da se registrujete preko sledećeg linka.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete se obratiti na brojeve telefona 011 33 47 557 i 069 644 616 ili e-mail adresu avusurovic@cep.edu.rs.

O projektu „Mladi osluškuju“

Centar za obrazovne politike, u saradnji sa Centrom za socijalnu politiku, od februara 2023. godine sprovodi projekat „Mladi osluškuju - Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju i zalaganje za ljudska prava“, čiji je cilj osnaživanje učeničkih parlamenata iz srednjih škola širom Srbije za zalaganje, promociju i zaštitu ljudskih prava i demokratije, uključujući zagovaranje za socijalnu inkluziju kroz obrazovanje.

Projekat traje do sredine 2025. godine i finansiran je od strane Evropske unije. Projekat ima za cilj osnaživanje mladih da deluju u cilju zaštite ljudskih prava i demokratije, uključujući zalaganje za socijalnu inkluziju kroz obrazovanje, kroz jačanje učeničkih parlamenata u 16 srednjih škola širom Srbije.

Učesnici će u projektu dobiti priliku da ojačaju svoje kapacitete u domenu zaštite ljudskih prava i na taj način doprinesu opštoj dobrobiti i socijalnih koheziji u sredinama gde je položaj mladih dodatno otežan materijalnom situacijom, kao i opštoj borbi protiv diskriminacije po bilo kom osnovu.

Više informacija potražite na sajtu Centra za obrazovne politike.