Vesti - Otvoren konkurs za stažiranje u okviru programa POKRET POLET
1.07.2022.

Pokret Polet - Poziv za mlade istraživače

Ukoliko ste akademski građanin starosti do 30 godina i zainteresovani ste za istraživanje javnih politika iz oblasti socijalne zaštite, radnih prava ili socijalnog preduzetništva, prijavite se za učešće u novom programu stažiranja Pokret Polet!

Ovo je pravi konkurs za vas ukoliko želite da naučite kako se analiziraju javne politike, kako se sprovode kampanje javnog zagovaranja, da se povežete da svojim vršnjacima sa drugih fakulteta i sa organizacijama civilnog društva.

Popunite onlajn prijavni formular i budite jedan od 15 mladih istraživača koji će uneti dodatni polet ovom inovativnom programu!

Program stažiranja je deo šireg programa Pokret Polet, koji Trag fondacija sprovodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije (KoRSE), uz finansijsku podršku Evropske unije. Cilj programa stažiranja jeste da uključimo mlade ljude u rad organizacija civilnog društva, da ih podstaknemo da se bave analizama javnih politika i da zagovaraju izmene socio-ekonomskih politika koje će uticati na poboljšanje položaja osetljivih grupa u društvu.

Ko može da se prijavi?

  • Studenti završnih godina studija, diplomci i postdiplomci fakluteta društvenih nauka do 30 godina starosti. Prednost će imati kandidati sa Fakulteta političkih nauka, Pravnih fakulteta, Ekonomskih fakulteta i Filozofskih fakulteta (smer sociologija).
  • Motivisani mladi ljudi koji žele da doprinesu unapređenju socio-ekonomskih javnih politika u Srbiji i budu uključeni u proces javnog zagovaranja u saradnji sa organizacijama civilnog društva.
  • Poželjno je iskustvo u radu sa organizacijama civilnog društva i iskustvo u sprovođenju istraživanja, ali to svakako nije eliminacioni faktor.

Šta obuhvata Program stažiranja Pokret Polet 2022. godine?

Stažiranje na programu Pokret Polet u trajanju od 9 meseci uključuje:

  1. Učešće na obukama – 2 meseca posvećena usvajanju metodologije i obukama za analiziranje javnih politika;
  2. Izradu analiza javnih politika – 4 meseca plaćene stručne prakse u ukupom iznosu od 800 EUR bruto u toku koje je ključni zadatak izrada analiza javnih politika i predloga za njihovo unapređenje;
  3. Učešće u zagovaračkim aktivnostima OCD – 3 meseca je predviđeno za pomoć OCD u njihovim zagovaračkim aktivnostima.

Detaljne informacije o programu stažiranja, komponentama koje uključuje, uslovima prijave i načinu odabira učesnika možete pogledati u dokumentu Program stažiranja Pokret Polet (.pdf).

Kako se prijaviti za Program stažiranja?

  • Popunite onlajn prijavni formular
  • U odgovarajuće polje u formularu dodajte primer svog istraživačkog rada
  • Snimite video u trajanju od maksimalno 2 min u kome ćete odgovoriti na pitanja koja su navedena u segmentu Video priča u okviru prijavnog formulara.

Rok za podnošenje onlajn prijave je sreda, 20. jul 2022. godine, do 23:59 časova.

Za sve dodatne konsultacije i pitanja u vezi sa programom i prijavom na konkurs možete se obratiti na imejl adresu politike@tragfondacija.org, najkasnije do ponedeljka, 18. jula 2022. do 12 časova.

Više informacija o Programu javnog zagovaranja u zajednici Pokret Polet potražite ovde.