Vesti - Održan prvi sastanak Strateškog odbora projekta POW-Bridge u organizaciji CSP-a
9.10.2020.

Prvi onlajn sastanak Strateškog odbora projekta Premošćavanje jaza između zakonodavstva i prakse u oblasti upućivanja radnika na privremeni rad (POW-Bridge) održan je 29. septembra 2020. godine u organizaciji Centra za socijalnu politiku (CSP).

Sastanak je okupio članove Strateškog odbora projekta koji čine predstavnici socijalnih partnera i državnih institucija iz osam zemalja, učesnica u projektu: Austrije, Slovenije, Italije, Slovačke, Mađarske, Poljske, Srbije i Severne Makedonije.

Sastanak je održan sa ciljem da se članovi Strateškog odbora upoznaju sa projektom i istraživačkom metodologijom za identifikovanje jaza između propisa i praksi u vezi sa upućivanjem radnika na privremeni rad u inostranstvo. Sastanak je podržao sprovođenje istraživanja u osam zemalja o primeni Direktive EU o upućivanju radnika i definisao osnove za organizaciju prve Laboratorije za zajedničko učenje koja će biti održana u novembru ove godine. Nakon sastanka Strateškog odbora, održan je i sastanak Upravnog odbora projekta, u okviru kojeg su projektni koordinatori razgovarali o dosadašnjim rezultatima i predstojećim projektnim aktivnostima.

CSP je partnerska organizacija na projektu, a projekat se finansira sredstvima EU u okviru programa EaSI. Više informacija o projektu potražite ovde.