Vesti - U organizaciji UNICEF-a održana onlajn konferencija o podršci deci i porodici u kontekstu globalne pandemije COVID-19
8.06.2020.

U okviru serijala vebinara Leading Minds, UNICEF Kancelarija za istraživanje Inoccenti (UNICEF Office of Research - Innocenti) je 4. juna 2020. godine organizovala onlajn konferenciju posvećenu temi „Koronavirus i deca – podrška porodicama“, u kojoj je učestvovala i dr Gordana Matković, programska direktorka Centra za socijalnu politiku.

Pored Gordane Matković, na konferenciji su učestvovali eksperti i ekspertkinje UNICEF-a, Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), Svetske banke i Afričkog foruma za decu (African Child Forum). Panelisti su razgovarali su o efikasnosti paketa mera podrške deci i porodicama, reformisanju javnih politika tako da bolje odgovore na potrebe porodica, žena i dece u novonastalim okolonostima i odgovarali na pitanja koja se tiču budućnosti socijalne zaštite u svetlu globalne ekonomske krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19.

Više informacija o učesnicima konferencije i temama o kojima je bilo reči potražite ovde.

Snimak konferencije u celini možete pogledati ovde.